Emine Kaner

1942 yılında Lefkoşa’da doğdu. Limasol’da Terra Santa Fransız Okulu’nda eğitim gördü. 1959 yılında Vedat Kaner ile evlendi ve bu evlilikten dört çocuk sahibi oldu. Türkçe, İngilizce, Rumca, Fransızca ve İtalyanca bilen Emine Kaner, 1972 yılında aile şirketinde çalışmaya başladı. 1981 yılından itibaren 22 yıl boyunca şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak Kaner Şirketler Grubu’nun ilklerinde öncülük etti ve başarılara imza attı. İlk doğan oğlunu 1977 yılında kaybeden Emine Kaner, tek kızı ve diğer iki oğlunu iyi birer yönetici ve lider olarak yetiştirerek, 2003 yılında Grup Şirketleri’ndeki sorumluluklarını çocuklarına devrederek emekliye ayrıldı. Bugün halen Kaner Şirketler Grubu Onursal Başkanı olan Emine Kaner, sosyal sorumluluk faaliyetlerine Çevre Koruma Vakfı, Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği, ve Özgür Ada Lions Girne Üyesi olarak devam ediyor.

Güliz Kaner

1960 yılında Lefkoşa’da doğdu. Öğrenimini Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nde tamamladıktan sonra İngiltere’de Eastbourne Ladies Tuition Centre’de Business English eğitimi aldı. 1979 yılında Kaner Şirketler Grubu’nda işe başlayan Güliz Kaner, 1981 yılında şirket kurucularından babası Vedat Kaner’in vefatının ardından, annesi Emine Kaner’e destek vererek aile şirketindeki sorumlulukları onunla birlikte devraldı. Halen Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam eden Güliz Kaner, Kaner Şirketler Grubu’nun vizyonu olan “Kurumsal aile yapısı ile sürekli gelişen bir dünya şirketi olmak” felsefesini, şirketin kurucuları ve annesinin kurduğu yolda kardeşleri ile beraber ilerletiyor. Vedat adında bir oğlu ve Eda adında bir kızı olan Güliz V. Kaner, çocuklarını da aynı felsefe ve iş disiplini ile yetiştirdi. Üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra, Vedat Akdeniz 2012 ve Eda Akdeniz de 2011 yıllarında üçüncü nesil olarak, Kaner Şirketler Grubu’nda çalışma hayatlarına başladı. Güliz Kaner, şirketin çok değer verdiği kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde öncü ve aktif bir rol alıyor. Ayrıca Aralık 2013’ten bu yana, şu anki adıyla Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği’nin başkanlığını yürütüyor. Birçok sosyal sorumluluk projesinin yanı sıra Engelsiz Yaşam Evi projesinin de icraat mimarlarındandır.

Adem Kaan Kaner

1969 yılında Lefkoşa’da doğdu. Türk Maarif Koleji’nden mezun olduktan sonra yükseköğrenimini İngilere’de tamamladı. Çocukluk yıllarından itibaren aile şirketinde her pozisyonda çalışmış olan Kaan Kaner, üniversite öğrenimini ve askerlik görevini tamamladıktan sonra 1992 yılında Kaner Şirketler Grubu’na katıldı. Şirkete katıldığı günden beri şirketin yurt dışı pazarlara girişimlerinde ön ayak olmuş, 2013’te Ercan özelleştirmesi ile birlikte Duty Free’lerin Kaner bünyesinde bulunmasının sağlanması sürecinde aktif rol almıştır. Sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında, 2018 yılından beri aktif olan Kaner güneş enerji santrali solar panellerinin kurulması ve enerji tasarrufu sağlanmasına da öncülük etmiştir. 2020 yılından itibaren hayata geçen E-Ticaret satış kanalı girişimi olan Kaner Brand House markasının yaratılması sürecine liderlik etmiş ve yeni bir satış modeli sistemini şirkete kazandırmanın ardından da aynı markayı iç pazara da taşıyarak, mağazacılık faaliyetlerinin yeniden canlandırılmasını sağlamıştır.

İş hayatı yanında, geçmiş yıllarda Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeliği görevini de yürütmüştür. Çocukluk yıllarından itibaren başlayan spor hayatına Yenicami Ağdelen Spor Kulübü’nde futbol ve basketbol oynayarak başlamış ve 90’lı yıllarda Vedat Kaner Vakfı Spor Kulübü’nü kurarak uzun yıllar aktif basketbol oynamıştır. Yenicami Ağdelen Spor Kulübü başkanı olarak da görev yapıp spor camiasına katkıda bulunan Kaan Kaner, 1994 yılından beri Didem Kaner ile evli olup, Lal adında bir kızları ve Vedat adında bir oğulları vardır. Kaan Kaner, halen Kaner Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olarak şirketteki görevini yürütmekte ve 1997 yılında kurmuş olduğu Vedat Kaner Vakfı Başkanı olarak vakıf faaliyetlerine devam etmektedir.

Ahmet Serhan Kaner

1974 yılında İstanbul’da doğdu. Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nden mezun olduktan sonra yükseköğrenimini İngiltere’de işletme üzerine tamamladı. Aile geleneklerinin bir parçası olarak, çocukluk yıllarından başlayarak şirketin tüm bölümlerinde çalıştı; Güliz Kaner ve Kaan Kaner gibi her birimden geçerek kendini geliştirdi.

1998 yılında Kaner Şirketler Grubu’nda çalışmaya başlayan Serhan Kaner, yurt içi operasyonlarında ve dağıtım ağının genişlemesinde etkili oldu. Serhan Kaner, aile şirketindeki sorumluluklarının yanı sıra, çeşitli sivil toplum örgütlerinde de görevler alıyor.

İrfan Vedat adında bir oğlu olan Serhan Kaner, halen Şirketler Grubu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam ediyor.

Didem Kaner

1971 yılında Lefkoşa’da doğdu. Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nden mezun olduktan sonra yükseköğrenimini Bilkent Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde tamamladı.

1994 yılında Kaan Kaner ile evlendikten sonra iş hayatına Kaner Şirketler Grubu’nda başlamış, şirket bünyesinde birçok farklı bölümde çalışarak yöneticilik yapmıştır. Halen, üst düzey yönetici olarak Kaner Şirketler Grubu’nda çalışmaya devam etmektedir.

Çocukluk yıllarından beri sporla iç içe olan ve profesyonel olarak basketbol ve tenis oynayan Didem Kaner, 1994 yılında Vedat Kaner Basketbol Kadın Takımının oluşumunda aktif rol alarak, 1994-1999 yılları arasında Vedat Kaner Basketbol Kadın Takımında, takım kaptanı olarak 5 yıl boyunca basketbol oynamış ve takım arkadaşlarıyla birlikte birçok şampiyonluklara imza atmıştır.

İş yaşamının yanında, sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak görev yapmaktadır. 2020 yılında kurulan Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği’nin (GİKAD) Kurucu Üyesi ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyesidir. Ayrıca Bellapais Inner Wheel Kulübü’nde de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Lal Kaner ve Vedat Kaner adında iki çocuğu vardır.